Tuesday, January 13, 2015

Mis meie projektiga vahepeal toimunud on?

Koolituselt Strandist läksime kooli tagasi innustunult. Projekt, mille seal välja mõtlesime, tundus põnev, tehtav ja vajalik. Alati on koolis raske leida kõigile sobivat tunni- pooleteise pikkust koolitus- ning infovahetusaega, mis sobiks kõigile õpetajatele. Varje Tipu loengust nopitud idee koolitushommikustest vajas katestamist;)

Esimese õpetajate koolitushommiku kavandasime kiirelt. Teemaks digiarengukava.
Kohal olid pea kõik õpetajad. Ka töörühmadesse ei jagunenud me seekord traditsiooniliselt aineühenduste kaupa vaid kasutades TeamUpi moodustasime juhuslikud grupid. Grupid said üllatuslikult vägagi toimivad:)
See annab ka edaspidiseks julguset vahest töörühmi teha mittetraditsioonilistena.

Teise koolituspäeva tegime katsetamiseks meie majas traditsioonilisel ajal- esmaspäeval kell kolm. Koolituse teemaks lähtuvalt 8. klasside õpilaste uurimistööde koostamise ajakavast uurimustööde juhendamine ja viitamine. Sel korral oli rohkem neid õpetajaid, kes kogu koolituse osaleda ei saanud- oli neid, kes pidid varem lahkuma, et minna vestlusele lapsevanemaga, oli neid kes tulid hiljem, sest õpilastega läks oodatsut kauem aega.

Pärast kahte koolituspäeva küsisime ka õpetajatelt tagasisidet, milline aeg oli sobivaim. Eelistati hommikust aega:)
Põhjuseks toodi tagasisides välja värskemat pead, võimalust olla nö "täiesti" kohal, aja kasutuse efektiivsust.

2 comments:

  1. Uurimistöös vajavad õpetajad palju tuge, hea et sellele tähelepanu pöörasite. Mõnikord ongi hea, et osalejad tavapärastest gruppidest välja tõmmata - tekivad uued ideed ja mõtted. TeamUp on selle jaoks lausa ideaalne vahend.

    ReplyDelete
  2. Kui tihti on teil plaanis enda koolitushommikuid korraldada. Kas teete alati koolitused kogu kooli õpetajatele või mõnikord ka teatud sihtgrupile. Kas olete mäelnud selle peale, et võiksite enda õpetajaid suunata Koolielus toimuvatele e-kursustele. Kursuse lõppedes võiksid siis õpetajad koolis enda kogemust jagada.

    ReplyDelete